domenica 31 maggio 2009

Quan el mal be del 5%, la democràcia es resent

No se si algú ho ha dit mai, pero un poble apàtic i passota és un tonto propici per a ser mangonejats. I cada volta estic més convençut que el nostre és eixe tipo de poble que no vol vore la manipulació que el governa.

Molt poden ser els mals que facen que aixina siga, pero tal vegada un dels pijors siga la barrera electoral del 5%. Una barrera que nos constreny i nos ofega en un bipartidisme feroç, deixant-nos mans de tan sols de 2 models de regir el nostre futur. Sempre s'ha dit que 4 ulls veuen més que 2, pero en canvi els valencians, encorajats pels inútils i despersonalisadors vots útils, nos tanquem a l'obtusa visió bifocal, encara que sembla més unifocal per la vaguetat d'un dels ulls. Aixina puix, eixe ull que queda es creu rei i senyor del nostre devindre, fent-nos caminar al seu desig per camins i solucions que moltes vegades no és que no siguen els adequats, sino que són nefasts. Eixe ull, moltes voltes manipulat per regals de lents millonàries, de montures modernes i segures que només el favorixen ad ell, nos conduïx per una senda que porta al precipici de la (presunta) corrupció, de l'endeutament salvage, del pa per a hui i fam per a sempre.

És per això que és hora de que nosatres, el poble valencià, obrigam de bat a bat els nostres ulls. És hora de que lluitem contra la dictadura de la visió única, del despotisme unifocal. Ha arribat el moment d'enderrocar la antidemocràtica traba democràtica del 5 %.

Nessun commento:

senyera de lluita Bandera nacional valenciana
Creative Commons License
Est obra està baix una llicència de Creative Commons.
Xarcia de Pensament valencianiste